Hvad er ISO 16890?

Hos Filterhuset finner du filtre som er ISO 16890-godkjente i henhold til alle forskrifter. Det er viktig for oss at filtre blir testet riktig og har riktig standard, så vi kan sikre at du får et kvalitetsfilter som lever opp til alle krav.

På denne siden kan du lese mer om ISO 16890-standarden, hvor vi også har samlet den viktigste informasjonen, og hva dette betyr for deg og din familie.

Med den internasjonale standarden for testing av filtre, ISO 16890-standarden, kan du være sikker på at Filterhuset har ISO 16890-godkjente filtre, som erstatter den forrige standarden EN 779. Flere av våre filtre blir testet, slik at vi kan kontrollere at de oppfyller de kravene og tekniske egenskapene som er oppgitt. Med den mer effektive metoden vi bruker for våre ISO 16890-filtre, er det fokus på å optimalisere filtreringsevnen. Du får et filter som gir et mer nøyaktig resultat enn med den tidligere standarden EN 779.

Med et ISO 16890-filter sikrer vi at filtrene oppfyller riktig standard og klassifisering, ettersom partikler, støv, pollen osv. kommer i forskjellige størrelser som man ikke kan kontrollere selv.

ISO 16890 klassificering

Våre ISO 16890-filtre oppfyller minimumskriteriene for hver gruppe, så vi sikrer at luftfilteret fjerner minst 50 % av partiklene. For å gjøre det mer oversiktlig har vi delt ISO 16890-klassifiseringer inn i fire grupper.

Hva betyr ISO 16890 for meg og familien min?

Det er viktig med et godt inneklima og ren luft. Et ISO 16890-filter fanger opp forskjellige størrelser av helsefarlige partikler, så de ikke tas opp i kroppen vår. EN 779-standarden blir kun testet mot én partikkelstørrelse – 4 µm. Men partiklene som finnes i luften har ikke samme størrelse eller form. Når filteret testes med bare én partikkelstørrelse, viser det ikke det fulle bildet av hva et filter blir utsatt for i virkeligheten.

Når et ISO 16890-filter testes, er det imidlertid fokus på å fange opp flere forskjellige størrelser partikler i filteret. Det testes altså med forskjellige størrelser fra 10 µm og helt ned til 0,3 µm. Testene som utføres i dag er langt mer realistiske, så du er garantert å få et filter som fungerer som forventet og som sikrer at familien og hjemmet ditt er beskyttet mot farlige partikler – uten å betvile kvaliteten. Derfor kan du med et ISO 16890-filter være sikker på at filtrene oppfyller de internasjonale standardene for testing og kvalitet.

Hos Filterhuset kan du trygt kjøpe godkjente filtre som samsvarer med standarden ISO 16890, slik at de er tilpasset deg og dine omgivelser.

Hvilket filter skal du velge?

Ved å velge riktig filter som er ISO 16890-godkjent, beskytter du deg selv og familien din. Hos Filterhuset tilbyr vi flere forskjellige filtre som passer dine behov og omgivelser.

Standardfilteret vårt er testet med partikkelstørrelse 10 µm, som beskytter og fjerner støv og smuss. Pollenfilteret vårt sørger for å redusere antallet mindre partikler, som pollenpartikler. Alle pollenfiltre blir testet med en partikkelstørrelse fra 1–2,5 µm, så du vil merke en markant forbedring hvis det er en pollenallergiker i husstanden din. Et pollenfilter er utmerket når du vil beskytte deg mot pollen i luften, og det bidrar til å redusere allergener.

Hvis du ønsker det beste for familien og inneklimaet ditt og samtidig bor i nærheten av trafikkerte veier, store havner eller har en nabo som fyrer med vedovnen sin, så er SafeAir-filteret vårt et godt filter som motstår en stor mengde partikkelforurensning. Vårt SafeAir-filter, som er ISO 16890-godkjent, er testet helt ned til 1,0 µm, så de fjerner en stor del av de skadelige partiklene rundt hjemmet ditt, noe som gir deg et sunnere inneklima.

Har naboen din en vedovn eller griller mye, så du merker lukten inne i huset ditt, kan vårt Kullfilter hjelpe her. Med kullfilteret vårt i ventilasjonsanlegget ditt, kan du kvitte deg med sjenerende lukter som kan plage deg og din familie. Imidlertid har et kullfilter alene ingen filtreringsgrad og må derfor kombineres med et av de tidligere nevnte filtrene for at luften skal kunne filtreres i hjemmet ditt.

Vi sikrer dig de bedste filtre

Hos Filterhuset finner du filtre som overholder den internasjonale teststandarden ISO 16890. Standarden gjør det enkelt å sammenligne kvaliteten på filtrene og deres tekniske egenskaper ved produksjonen. Filtrene er testet med partikkelstørrelser fra 1 µm opp til 10 µm. Til sammenligning ble filtre bare testet med en partikkelstørrelse (4 µm) under den tidligere standarden EN 779.

Alle våre filtre er testet og godkjent i henhold til standardene ISO 16890 og EN 779.

Vil du finne ut mer om spesifikasjonene i standard ISO 16890?

Les mer på vår bedriftsside Danfilter.com

Finn ditt filter her

Veien til det riktige filteret


Følg denne guiden til for å finne filteret ditt. 

1. ANLEGG

Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

2. ANLEGGSMODEL

Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.
Klikk nå på "Søk"-knappen, og du vil nå se de ulike filtrene som passer til ditt anlegg.

3. FILTERTYPE

Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.

Finn raskt filtrene som passer til ditt anlegg

Er du i tvil? Søk frem ditt filter etter mål her