Filtertype:

Posefilter

Hos Filterhuset har vi et bredt sortiment av Posefiltre til boligventilasjon. Posefiltrene (også kalt kuvertfiltre) kommer opprinnelig fra industrifiltre. På vår nettbutikk til industrikunder, Danfilter.dk, finner du et omfattende sortiment. Det er fortsatt noen anlegg som bruker Posefiltre til boligventilasjon, og vi er leveringsdyktige i alle anleggene. 

Når du ser på de forskjellige produktene skal du vær oppmerksom på at et Posefilter måles med lommene stående loddrett (b x h x d). Dybden eller lommelengden angir lengden av selve filterlommen i filtret. Nedenfor kan du finne et Posefilter som passer i ventilasjonsanlegget ditt.

Posefilteret kort fortalt

Filterløsninger til bolig- og industriventilasjon

Du finner det riktige Posefilteret ved å måle B x H x D

Filtrene må inspiseres ca. hver 3. måned

Filtrene må hverken vaskes eller støvsuges

Finn ditt filter her

Veien til det riktige filteret


Følg denne guiden til for å finne filteret ditt. 

1. ANLEGG

Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

2. ANLEGGSMODEL

Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.
Klikk nå på "Søk"-knappen, og du vil nå se de ulike filtrene som passer til ditt anlegg.

3. FILTERTYPE

Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.

Finn raskt filtrene som passer til ditt anlegg

Er du i tvil? Søk frem ditt filter etter mål her

Hvordan velger jeg det riktige Posefilter?

Det kan være lidt vanskelig å finne rundt i de mange forskjellige Posefiltrene på markedet. Hvordan adskiller Posefiltre sig fra de øvrige filtrene vi fører?

Et Posefilter kommer i mange forskjellige størrelser og med forskjellige antall ‘lommer’. De er derfor særdeles gode til bolig- og industriventilasjon, ettersom de kan fange flere partikler i større ventilasjonsanlegg. Når du skal kjøpe Posefiltre, så gjelder det om å ha de riktige målene. Det er nemlig viktig at rammen der filtrene sitter, passer i ventilasjonsanlegget ditt.

Når du har de riktige målene, kan du velge hvilken filterklassifisering du vil ha. F.eks. kan du velge det grove G4 filteret som er standard i mange ventilasjonsanlegg. Et G4 grovfilter fanger støvpartiklene som kommer inn i bygningen. Ønsker du en finere filtrering, mot f.eks. pollen, kan du velge et finere F7 filter – også kalt Pollenfilter.

Posefiltre og deres holdbarhet

Det er vanskelig å bedømme holdbarheten på et Posefilter. Det kommer nemlig an på hvor støvete luften omkring boligen er. Jo mere støv, jo fortere blir filteret fullt.

En god regel er å inspisere filteret etter 3 måneder. Har filteret byttet farge eller virker det ikke optimalt lengere, så er det viktig at du bytter det. Du må hverken vaske eller støvsuge filteret, ettersom det ødelegger strukturen og funksjonen til filteret.

Hvis du har handlet hos oss før, så kan du alltid kontakte oss å finne ut av hvilket Posefilter du bestilte forrige gang.

Hvorfor Posefilter?

Posefiltre er primært til industri eller større ventilasjonsanlegg i boligblokker og lignende. Men det finnes også ventilasjonsanlegg til private som har Posefiltre. Det er ganske få, og typisk eldre anlegg.  

Hvis du kun kan bruke posefiltre i anlegget ditt, må du alltid følge anleggsprodusentens instrukser. Hvis du også kan bruke et normalt partikkelfilter i anlegget ditt, bør du velge partikkelfilteret fremfor Posefilteret. Det er fordi at våre partikkelfiltre (Pollenfilter og SafeAir filter) har et langt større filterareal enn Posefiltrene. Derfor oppfordrer vi alltid til at du oppgraderer.  

Husk også å bytte filteret i anlegget ditt, da det vil være med til å forbedre inneklimaet for deg og din familie.