Filtertype:

SafeAir filter – F9

Vi synes det er viktig å ha et sunt og rent inneklima. Derfor har vi utviklet fremtidens filter – nemlig vårt finfilter SafeAir.
SafeAir er en oppgradering til ventilasjonsanlegget ditt. Det handler enkelt og greit om å velge et bedre filter, så du får et trygt og sunt inneklima.
Dessverre er det ikke alle steder at luften er så ren som vi tror. Bor du i nærheten av trafikkerte veier, industri eller større havne med gods eller fergetrafikk, er partikkelforurensningen noe du bør interessere deg for.

SafeAir filteret kort fortalt

Fjerner ca. 63% av de skadelige partiklene fra luften utenfra

Filteret monteres på innsugning sammen med et Standardfilter på utsugningen

SafeAir filteret må byttes ca. hver 6. måned – kommer an på miljøet omkring boligen

Filterklasse F9 – som står for ekstra fin filtrering.

Finn ditt filter her

Veien til det riktige filteret


Følg denne guiden til for å finne filteret ditt. 

1. ANLEGG

Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

2. ANLEGGSMODEL

Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.
Klikk nå på "Søk"-knappen, og du vil nå se de ulike filtrene som passer til ditt anlegg.

3. FILTERTYPE

Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.

Finn raskt filtrene som passer til ditt anlegg

Er du i tvil? Søk frem ditt filter etter mål her

SafeAir finfilter - Fremtidens filter

Vi er innendørs over 80% av tiden. Størstedelen av denne tiden er i våre hjem. Når du velger et SafeAir filter, får du helt enkelt en bedre og mere sikker filtrering av din friskluftforsyning. Et SafeAir filter fjerner størsteparten av den utenfrakommende partikkelforurensningen, og gir deg og din familie et sunt og godt inneklima.

SafeAir finfilter - Fremtidens filter

Vi er innendørs over 80% av tiden. Størstedelen av denne tiden er i våre hjem. Når du velger et SafeAir filter, får du helt enkelt en bedre og mere sikker filtrering av din friskluftforsyning. Et SafeAir filter fjerner størsteparten av den utenfrakommende partikkelforurensningen, og gir deg og din familie et sunt og godt inneklima.

Vi har testet våre SafeAir filtre

Vi har testet våre SafeAir filtre i samarbeide med Teknologisk Institutt i Århus. Med deres hjelp har vi oppnådd en dokumentert forbedring i filtreringen. Et SafeAir filter fjerner 63% av de skadelige partiklene fra utenfrakommende forurensningskilder. Sammenlignet med et Standardfilter som kun fjerne ca. 10% av de skadelige partiklene. 
Vi har utviklet SafeAir og SafeAir Plus filtre til de mest populære boligventilasjonsanleggene på markedet. 

Bor du i nærheten av noen som fyrer med vedovn, eller har dere selv en i hjemmet, så er dere muligvis usatt for en bekymrende høy luftforurensning. 
Velger du et SafeAir filter, kan du og familien din trygt kunne nyte boligen deres uten å bekymre dere om luften. Med det riktige filteret vil ventilasjonsanlegget ditt, effektivt kunne fjerne partikkelforurensningen som ellers ville kommet inn i boligen din. 
 
Velg SafeAir – så er du og din familie på den sikre side! ​

Hvorfor skal du vælge et SafeAir filter?

Forurensning fra vedovner er som oftest verst på kjølige kvelder, når luftfuktigheten er høy. Røken stiger ikke til vers, men henger lavt mellom husene. Det er kvelder som dette at du vil oppleve at SafeAir filteret gjør underverker for inneklimaet. 
Har du en gang merket lukten av bål i boligen din, så betyr det at ventilasjonsanlegget ditt suger forurenset luft direkte inn i boligen din. I slike tilfeller vil partikkelkonsentrasjonen i barnerommet og soverommet komme opp på et alarmerende høyt nivå. Spør derfor deg selv, hvilken luft du og familien din skal puste i når dere legger dere. 
De små skadelige partiklene fra forbrenningsmotorer og vedovner tas opp gjennom lungevevet direkte inn i blodbanene våre, og er dokumentert å ha kreftfremkallende effekt. 
Har du et Standardfilter, så er det designet til å holde ventilasjonsanlegget ditt rent for støv. Overraskende nok har det liten effekt på inneklimaet. Men andre ord: Et Standardfilter sitter ikke der for din skyld. Det er kun for å beskytte ventilasjonsanlegget ditt mod støv. Et Standardfilter fjerner kun de grove partiklene, og er ikke effektivt nok til å filtrere mikropartiklene. 

SafeAir Plus

Våre kunder har forskjellige behov. Derfor har det vært viktig for oss å videreutvikle SafeAir filteret. Nå er det ikke kun det fineste filteret på markedet, men også det filteret som er best til å fjerne uønsket lukt. 

Det er spesielt en god idé å montere et SafeAir Plus filter hvis du er plaget av lukt fra vedovner, industri, trafikk eller skipstrafikk. Ikke nok med at det er deilig å få et luktfritt hjem, så er disse forurensningskildene også så store at de faktisk er helseskadelige. Derfor ønsker vi å hjelpe kundene våre med å slippe for partikkelforurensningen og luktplagene. 

Holdbarhet

Holdbarheten på SafeAir Plus filteret ditt kommer an på miljøet i, og omkring boligen din. Vi anbefaler at du bytter filteret ditt hver 6. måned. Hvis du er plaget av lukt fra vedovner, kan du med fordel bruke et SafeAir filter om sommerhalvåret og et SafeAir Plus filter om vinterhalvåret.