Finn filter

Slik finner du det riktige filteret

Velkommen til Filterhuset. Enten du er ny her hos Filterhuset.dk eller en ny eier av et ventilasjonsanlegg – eller kanskje begge deler – kan det hende noen spørsmål har dukket opp. Hvilken type filter bør du velge og hvorfor – de skal vi forsøke å besvare på denne siden.

Finn ditt filter her

Veien til det riktige filteret


Følg denne guiden til for å finne filteret ditt. 

1. ANLEGG

Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

2. ANLEGGSMODEL

Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.
Klikk nå på "Søk"-knappen, og du vil nå se de ulike filtrene som passer til ditt anlegg.

3. FILTERTYPE

Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.

Finn raskt filtrene som passer til ditt anlegg

Er du i tvil? Søk frem ditt filter etter mål her

Finn det riktige filteret – TRINN 1:

Finn navnet på produsenten av anlegget

Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

Finn det riktige filteret – TRINN 2:

Sjekk hvilken modell du har

Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.

Finn det riktige filteret – TRINN 3:

Velg den type filter som passer deg

Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.

Hvor ofte må du bytte filter?

Hvor ofte du må bytte filter kommer an på:
- Miljøet omkring boligen din.
- Hvilken filterklasse som sitter i anlegget ditt nå.

Vi anbefaler at du bytter standardfiltrene dine hver tredje måned og finfiltrene dine hver sjette måned. Du må regelmessig inspisere filtrene dine, og du kan også eventuelt måle partikkelnivået så du er sikker på at du ikke får skadelige partikler inn i boligen din. 
Kullfilteret vårt hjelper mot luktplager, og holdbarheten kommer an på gassene omkring boligen. Kommer lukten igjen, så er det på tide å bytte kullfiltre.

Det er viktig å bytte filtrene regelmessig,
ettersom et fullt filter ikke kan filtrere luften som kommer inn i boligen. Et mettet filter vil derfor ikke gjøre noen nytte, og kan i verste fald opphope sopp eller skimmel som blir sugd inn i boligen. Derfor anbefaler vi at du bytter filtrene dine regelmessig – det er sunn fornuft!

Hva gjør filtre for inneklimaet ditt?

Ventilasjonsfilteret er filteret mellom luften ute og luften inne. Selv om man ikke kan se eller lukte det, så er luften utenfor ofte forurenset med skadelige partikler. Disse partiklene kommer fra trafikk, vedovner,
skipstrafikk eller industri. 

Fordi vi er innendørs ca. 80% av tiden, er det viktig at vi interesserer oss for inneklimaet i boligen vår og på arbeidsplassen. For å sikre at vi ikke utsettes for skadelig partikkelforurensning 80% av dagen, bør du overveie om ikke et finfilter bør være et fast inventar i ventilasjonsanlegget. Kun med et filter i anlegget ditt er du sikret et sunnere og renere inneklima. 

Under våre filterklasser kan du finne det filteret som passer til akkurat dine behov – det er nemlig ikke alle filtre som er like gode til å holde de skadelige partiklene ute. 

Få overblikk

Filtertyper

Vi har et stort sortiment av forskjellige filtertyper til ventilasjonsanlegg. Her kan du få et overblikk over hva de forskjellige filtertypene kan gjøre for deg og ditt inneklima. Når du har funnet ventilasjonsanlegget ditt i guiden, presenteres du for de filtre som passer til anlegget ditt. God fornøyelse.

Standardfilter

 • Fjerner støv og skitt
 • Kan monteres på inn- og utsugning
 • G4 filterklasse
 • PM: 10

Pollenfilter

 • Forminsker allergigener
 • Montering på innsugningen
 • F7 filterklasse
 • PM: 2,5

SafeAir-filter

 • Fjerner skadelige partikler
 • Montering på innsugningen
 • F9 filterklasse
 • PM: 1,0

Kulfilter

 • Fjerner dårlig lukt
 • Ingen partikkelfiltrering
 • Monteres på innsugning med partikkelfilter