Tips til filterbytte

Bestill på nettet og bytt selv

- Det er sunn fornuft

Tips til filterbytte

Ventilasjonsanlegget ditt må regelmessig inspiseres for å sikre en optimal drift. Hos Filterhuset anbefaler vi at du inspiserer filtrene og ventilasjonsanlegget ditt en gang hver 3. måned. Det er viktig at du holder øye med om filtrene din er tette, og trenger å bli byttet. Samtidig må du også sørge for at ventilasjonsanlegget ditt er rent, og du kan med fordel støvsuge det engang imellom. HUSK! Du må aldri støvsuge eller vaske filtrene dine. 

Holdbarheten for et filter varierer, og kommer an på luftmengde, anlegg og forholdene omkring boligen din. Vi anbefaler at du inspiserer/bytter filtrene dine med intervaller på ca. 3 måneder for Standardfiltre, og 6 måneder for finere filtre.

Et traditionelt boligventilationsanlæg har to filtre installeret:

  • Et filter i innsugningen - Filtrerer luften som kommer utenfra og inn i boligen din. Her anbefaler vi at du monterer et pollen- eller et SafeAir filter.
  • Et filter i utsugningen - Filtrerer luften som sirkulerer rundt i boligen og som blandes med frisk luft i varmeveksleren. Altså luften som kommer ut fra boligen. Her er det nok med et standard filter.

Guide til filterbytte

Ventilasjonsanlegget ditt virker kun hvis du regelmessig bytter filtrene dine.

Husk på at den luften du puster inn er filtrert igjennom det du ser. Kun med rene filtre er du sikker på et sunt inneklima.

Du kan lett bytte filtrene dine selv. Slå av anlegget og åpne lokket. Etter at du har fjernet de gamle filtrene, støvsuger du anlegget med en støvsuger og setter inn de nye filtrene. Kontroller at filtrene sitter riktig, så luften passerer igjennom filteret i pilens retning (filtermatter fra blå til hvit side). Anlegget er nå klar til bruk.

Vidste du at..

Det ikke anbefales å vaske eller støvsuge filtrene dine?

Vask og støvsuging ødelegger fiberstrukturen i filteret, og gammelt støv og skitt flyttes fra støvsiden til renluftsiden av filteret.

Anlegget ditt bruker mindre strøm hvis du bytter filter ofte?

Anlegget ditt bruker mindre strøm hvis du bytter filter ofte?
Luftstrømmen får motstand igjennom filteret. Derfor er det viktig at du bruker filtre med de riktige spesifikasjoner. I takt med at filteret fylles med støv, jobber ventilatoren mer for å presse luft igjennom filteret. Derfor er det, i det lange løp, billigere å bytte filtrene ofte.

Er et filter fra Filter-huset.no like bra som et originalt filter?

Som oftest vil du se at filtrene våres er identiske eller bedre enn de originale filtrene fra produsenten. Filtrene våres overholder EU-standarden EN779, som er gjeldende standard for luftfiltrering.

Veien til det riktige filteret 

1. ANLEGG

Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

2. ANLEGGSMODEL

Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.

3. FILTERTYPE

Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.