Nilan Comfort 300 serien

Er du usikker på om du har et Nilan Comfort 300, 300 LR eller 300 Top ventilasjonsanlegg, så er du ikke alene om det. Disse modellene ligner nemlig ganske mye på hverandre. Derfor har vi laget en liten oversikt som du kan bruke hvis du ikke kan se det i bruksanvisningen eller på anlegget.

En god måte å finne ut av hvilket anlegg du har er å måle filteret. Alle produktene våres har spesifikasjoner som du kan finne på produktsidene. Det er viktig at du er veldig nøye når du måler filteret.

Nilan har igjennom tidene produsert flere ventilasjonsanlegg under navnet Nilan Comfort 300. Her på nettsiden kan du finne filtre til alle anleggene. Filterhuset er en del av danske Danfilter. Vi produserer alle Nilan filtrene våres i samarbeide med Nilan, og lever derfor opp til produsentens standarder og forskrifter.

Forskjellen på 300-modellene

Nilan Comfort 300 / 300 LR

Denne modellen sitter alltid montert på loftet i boligen din. Du trenger to filtre til et filterbytte.

Comfort 300 LR :
Denne modellen er produsert etter år 2014. Dette er det mest populære anlegget i Danmark

Comfort 300:
Denne modellen er produsert før år 2014.

Forskjellen på 300-modellene

Nilan Comfort 300 Top

Denne modellen sitter alltid montert i et teknikkrom eller vaskerom. Du trenger to filtre til et filterbytte.

Comfort 300 Top - Ny:
Denne modellen er produsert etter år 2014.

Comfort 300 Top - Gammel:
Denne modell er produsert før år 2014.

Nilan Comfort 300 seriens filtre

Her på nettsiden finner du de filtrene som passer til Nilan Comfort 300 ventilasjonsanleggene. Hvilket filter du skal velge kommer an på alderen på anlegget ditt. Er du usikker så anbefaler vi at du måler det gamle filteret ditt. På den måten er du helt sikker på at du bestiller et nytt filter med de riktige mål.

Et Standardfilter-sett i G4 filterklassen er som oftest montert som standard i alle anleggene. G4 filterklassen er den fineste klassifiseringen i grovfiltreringsklassen og fjerner synlig støv. Dette filteret er kun satt i for å oppfylle minimumskravet for anlegget, og forbedrer ikke inneklimaet ditt. Det vil derimot et finere filter gjøre. Du kan prøve våres Pollenfilter eller SafeAir filter. Det er også disse to filtrene vi alltid anbefaler at du setter i anlegget ditt.

For å sikre at filteret fjerner den ønskede mengde partikler er det viktig at du bytter det regelmessig. Nilan anbefaler at du inspiserer filteret hver 3. måned og bytter det 1-2 ganger om året. På den måten sikrer du at luften i boligen er så ren og sund som mulig.

Nilan Comfort 300 serien ventilasjonsanlegg

Anleggene av typen Nilan Comfort 300 er høyeffektive varmegjenvinningsanlegg med lavt energiforbruk. Anleggene suger den fuktige luften ut fra kjøkkenet og badet, og bruker energien derfra til å varme opp den luften som blåses inn i de andre rommene. Filteret sørger for at du får renere luft med færre partikler, og færre plager fra pollenallergi.