Når og hvor ofte trenger du å bytte filter? 

For at ventilasjonsanlegget ditt skal virke optimalt er det viktig at du regelmessig inspiserer filtrene, og bytter dem når det er nødvendig. De fleste ventilasjonsanleggene har en filteralarm som påminner deg om å inspisere, og om å bytte filter. Intervallene på filterinspeksjon og filterbytte er som regel mellom 3 og 6 måneder.

Hvis du har det riktige luftfilter kan du selv bytte det. Det tar deg kun et par minutter, også får du igjen et godt og sunt inneklima.

Holdbarheten på filtrene dine kommer an på hvor mye støv det er i luften. Filterhuset anbefaler derfor at du inspiserer filteret regelmessig og bytter det når det er nødvendig. Som regel holder et filter mellom 3 og 6 måneder. Inspiser derfor filteret hver 3. måned og bytt det ca. hver 6. måned.

Årstid og område har også betydning for filterets holdbarhet. Det samme gjelder for hvordan du bruker ventilasjonsanlegget ditt. Det er stor forskjell på om anlegget står på hastighet 1 eller 4. Luftmengden som passerer igjennom filteret påvirker nemlig også filterets holdbarhet. Derfor kan det være stor forskjell på hvor ofte filteret må byttes.

3 tydelige tegn på at det er på tide å bytte filter

Filteralarmen lyser på panelet 

Det er dugg på innersiden av rutene om morgenen 

 Anlegget støyer eller vibrerer mere end normalt 

Opplever du at anlegget ditt ikke virker som det skal, eller ikke leverer den luftmengden det skal, så kan det tyde på at filteret er tett. Hvis luften føles tett og tung kan dette også være et tegn på at filteret snart må byttes. Hvis det ligger støv eller grums rundt inn- eller utsugningsrørene kan det også være et tegn på at filteret må byttes.

Filterhuset anbefaler at du noterer deg når du sist byttet filter. Du får alltid en etikett med i pakken når du får dine nye filtre. Notere på denne når du sist har byttet filteret i anlegget.

Støvsug eller vask ikke filtrene dine

Filterhuset anbefaler at du ikke hverken vasker eller støvsuger filteret ditt. Filteret blir aldri 100% rent igjen, og det kommer til å miste sin form og struktur sånn at fibrene i filteret ikke kommer til å rense luften optimalt. 

Det beste resultatet får du ved å bytte til nye og rene filtre. Du kan enkelt og greit bestille dine nye filtre via våres bestillingsfunksjon.

Veien til det riktige filteret 

1. ANLEGG

Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

2. ANLEGGSMODEL

Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.

3. FILTERTYPE

Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.