Filtreringsevne


Standardfilter:

Standardfilteret er et grovfilter som effektivt fjerner større partikler, som for eksempel synlig støv. Det er et godt filter for å holde støv og skitt borte fra anlegget. Standardfilteret er ikke finmasket nok til å filtrere ut mindre partikler som pollen eller de helseskadelige mikropartiklene som kommer fra vedovner eller trafikk. Skal du oppnå et sunnere inneklima, må du velge et finere filter til systemet tilluftside.

Filtreringsevne: Støv

 

 

 

Pollenfilter:

Pollenfilteret er et finfilter som med sin finmaskede struktur effektivt filtrerer pollenstøv fra luften som sendes inn i boligen gjennom ventilasjonsanlegget. Du kan derfor med fordel oppgradere filteret i anleggets tilluftside til et Pollenfilter dersom noen i husstanden skulle lide av pollenallergi – for da vil mengden pollenstøv reduseres betraktelig i boligen. På avtrekkssiden kan du nøye deg med å sette inn et Standardfilter, da det kun er luft som forlater boligen igjen.

Filtreringsevne: Støv og pollen

 

 

SafeAir-filter:

SafeAir-filteret er det fineste filteret du kan få til anlegget ditt. Filterets ekstra fine filtrering gjør at det også kan fange opp de såkalte ultrafine partiklene. De ultrafine partiklene er skadelige for helsen fordi de er så små at de kan trenge helt inn i blodomløpet. Ultrafine partikler kan for eksempel stamme fra røyken fra en vedovn. SafeAir-filteret er for deg som ikke vil inngå kompromiss med kvaliteten på luften i boligen. Filteret settes i tilluftsiden.

Filtreringsevne: Støv, pollen og mikropartikler


 

Kullfilter:

Til alle tre filtertyper er der – til langt de fleste anlæg – mulighed for at tilføje et Kulfilter. Kulfilteret fås enten som en kulfiltermåtte, der sættes sammen med partikelfilteret eller som et kombineret kul- og partikelfilter.

Vores kombinationsfiltre hedder Pollenfilter med kul og SafeAir Plus filter.

Kulfilteret virker sådan, at det aktive kul i filteret fjerner de gasser, der bærer lugten. Så har du lugtgener i din bolig, som du gerne vil slippe af med, er Kulfilteret det oplagte tilvalg.

 

Kullfilter:

Kullfilteret er ikke et partikkelfilter og har derfor ingen grad av filtrering i seg. Kullfilteret er i stedet et utmerket filter for å fjerne luktplager i boligen. Filterets aktive kull fjerner gassene som bærer lukten. Det kan f.eks. være lukten fra naboens vedovn eller grill som hadde funnet veien inn i stua di. Et partikkelfilter må alltid installeres sammen med kullfilteret. Noen av våre partikkelfiltre fås også som kombinasjonsfiltre med aktivt kull i. For eksempel vårt pollenfilter med kull eller vårt SafeAir Plus-filter.

Filtreringsevne: Lukt

 

 

SafeAir Plus-filter:

SafeAir Plus-filteret er et kombinert SafeAir-filter og kullfilter. Med dette filteret får du altså et utmerket filter som fjerner de ultrafine partiklene – samtidig som det også vil fjerne luktproblemene som kan følge med forurensningskilden partiklene kommer fra. Det kan for eksempel være forurensning fra vedovner i nabolaget, et industriområde, større trafikkerte veier eller et nærliggende havneområde. SafeAir-filteret er for deg som ønsker den beste luftkvaliteten  hjemmet og samtidig har noen ubehagelige lukter som du gjerne vil bli kvitt.

Filtreringsevne: Støv, pollen, mikropartikler og lukt

 

 

 

  

Pollenfilter med kull:

Pollenfilteret med kull er et kombinert pollenfilter og kullfilter. Dette filteret er derfor effektivt når det kommer til å redusere mengden pollenstøv i luften, men også fjerne ubehagelig lukt dersom det er lukt utenfra som plager boligen. Dette kan for eksempel være lukt fra gjødsel på åkere, en fabrikk med matproduksjon, tang på stranda eller lignende. Pollenfilteret med kull er altså for deg som ønsker filtrering og fjerning av pollenstøv fra luften – og samtidig plages av ubehagelige lukter som du ønsker å bli kvitt.


Filtreringsevne: Støv, pollen og lukt